Uitvaartvereniging Hardenberg e.o. kijkt terug op een inspirerende algemene ledenvergadering

Op dinsdagavond 4 juni was het zover: de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Uitvaartvereniging Hardenberg en omstreken vond plaats in De Schakel in Hardenberg.

Op dinsdagavond 4 juni was het zover: de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Uitvaartvereniging Hardenberg en omstreken vond plaats in De Schakel in Hardenberg. Zowel leden als niet-leden waren hiervoor uitgenodigd en in grote getalen aanwezig. Het eerste deel van de avond was uitsluitend bestemd voor leden, aangezien een heel aantal verenigingszaken werd besproken zoals onder andere de jaarcijfers, de communicatie-activiteiten en personeelszaken. Ook het afscheid van oud-bestuursvoorzitter Gert Kamphuis, die vorig jaar na 18 jaar voorzitterschap het stokje overdroeg aan Henrieke Wolbink, kwam uitgebreid aan bod. Gert ontving zelfs een oorkonde voor al zijn inspanningen voor de vereniging, uitgereikt door de heer Herman Borgelink namens de federatie voor uitvaartverenigingen.

Bij het tweede deel van de avond konden ook niet-leden aansluiten. Dit jaar had de vereniging tekentherapeut Hermanna Dogger en tekentherapeut en beeldend kunstenaar Rianne Leemhuis bereid gevonden om het programma na de pauze in te vullen. Dit deden zij door middel van een creatieve workshop rondom het thema rouw en afscheid. Tijdens deze workshop vertelden zij over het rouwproces. De verschillende fasen van het rouwproces, het inzetten van ‘tekentaal’, intuïtief tekenen en de manieren waarop creatieve begeleiding ten tijde van rouw en afscheid kan worden ingezet kwamen hierbij aan bod. Onder het motto ‘wanneer je een lijn op papier kan zetten dan kan je tekenen’ gingen de deelnemers ook zelf aan de slag met een creatieve opdracht. Mooie kleurrijke tekeningen, met daarin kleine kunstzinnige verrassingen, waren het resultaat. De vereniging kijkt terug op een (zeer) leerzame, creatieve en geslaagde avond!

Over Uitvaartvereniging Hardenberg e.o.

Uitvaartvereniging Hardenberg en omstreken verzorgt, in samenwerking met Integer Uitvaartzorg, uitvaarten voor haar leden. Gezamenlijk zorgen wij voor een waardig en respectvol afscheid en wij proberen daarbij om de kosten zo laag mogelijk te houden. Elk lid van de vereniging krijgt bij overlijden een vast bedrag uitgekeerd, genaamd de ledenkorting. Ook kunnen nabestaanden tegen kostprijs gebruik maken van onze diensten. Uiteraard staan de wensen van de overledene en nabestaanden hierbij altijd centraal.

Wilt u meer weten?

Heeft u onze algemene ledenvergadering gemist en wilt u meer weten over onze vereniging of de mogelijkheid om, net als ruim 5.400 anderen in de regio, ook lid te worden? Ga dan naar www.bvheo.nl of stuur een e-mail naar info@bvheo.nl.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp